De plunjezak
Een plunjezak behoort al lang tot de standaarduitrusting van een militair. Het is een bijzonder handige tas om kleding en andere materialen in te vervoeren. De plunjezak wordt ook wel aangeduid als een plunjebaal, als een plunjezak goed gevuld is kan hij eruit zien als een baal en hij werd ook doorgaans als kussen gebruikt in het leger. Aan de bovenkant van de tas zijn metalen ringen ingeslagen waardoor de tas makkelijk dichtgebonden kan worden en er zit een stevig handvat aangenaaid. Ook heeft de tas een schouderband waardoor hij comfortabel te dragen is.

De geschiedenis van de plunjezak gaat terug naar het tijdperk van het tsaristische Rusland en heeft dus een indrukwekkende geschiedenis achter de rug. Door de eenvoud en het gemak van de tas is dit ook niet vreemd.

Waar koop ik een plunjezak?
Een plunjezak kan gekocht worden in verschillende winkels zoals gespecialiseerde winkels voor jagen of vissen en uiteraard in een legerdump zoals dumstorehenghelo.nl. Een plunjezak is niet duur en zal hoogstwaarschijnlijk de rest van je leven meegaan. Een plunjezak is van bijzonder duurzaam materiaal gemaakt, namelijk katoen.

Er zijn verschillende modellen te koop, vaak zijn dit modellen uit verschillende landen. Elk leger hanteert weer zijn eigen uniform stijl met bijbehorende accessoires zoals de plunjezak, ook is dit van toepassing op de kleur. Vaak is dit een bruin/beige tint of een groene tint. Kijk op www.dumpstorehengelo.nl voor een leuk aanbod.

Legerdumps in Nederland is al vele jaren een begrip. Je kunt er veel leger gerelateerde artikelen vinden maar ook veel meer. Vaak zijn outdoor sporten er ook goed vertegenwoordigd. Ooit was het zo je er alleen maar oude leger spullen kon vinden maar tegenwoordig is het aanbod een stuk uitgebreider en kan je alles vinden wat met outdoor, leger of survival te maken heeft

Bij Dumpstore Hengelo kan je terecht voor een zeer breed assortiment van oude en nieuwe leger spullen. Ook is er een zeer ruim aanbod voor boogsport en paintball benodigdheden maar ook bijvoorbeeld blaaspijpen of kruisbogen. Of je nou op zoek bent naar net dat ene paar leger kisten of op zoek bent naar een kwalitatief mes die je de wildernis in kunt nemen, Dumpstore Hengelo heeft het allemaal. Ook mag kamperen en alles wat daar bij hoort niet ontbreken, van tenten tot bestek maar ook handwarmers en kook benodigdheden vind je er. Dumpstore Hengelo heeft een indrukwekkende webwinkel waar je eenvoudig iets kunt bestellen en biedt een aantal leuke services zoals gratis verzending boven de 50 euro en erg leuke aanbiedingen. Je kunt zelf kijken op www.dumpstorehengelo.nl.

Dumpstore Hengelo is een bedrijf dat zich continue blijft ontwikkelen en graag goede persoonlijke service biedt. Kijk voor meer informatie op www.dumpstorehengelo.nl.