Welk kind heeft het nu niet gedaan, schieten met pijl en boog. Weer helemaal in opkomst en eigenlijk nooit helemaal weggeweest is het boogschieten als liefhebberij. Iedereen kan het, jong, oud, man, vrouw en zelfs voor kinderen o.l.v een volwassene is deze sport geschikt. Boogschieten houdt in dat er met een boog pijlen worden weggeschoten naar een bepaald doel. In sommige landen wordt nog daadwerkelihk gejaagd met pijl en boog. De Verenigde Staten is daar een voorbeeld van. Het boogschieten werd in de prehistorie al bedreven om dieren te doden. In het Europa van de Middeleeuwen werd de pijl en boog op het slagveld gebruikt.

De boogsport

Schieten met pijl en boog kan zowel binnen als buiten worden beoefend. Dumpstorehengelo.nl heeft een flink assortiment artikelen geschikt voor de boogsport. Een aantal artikelen die nodig zijn om een beetje professioneel deze sport te beoefenen vind je bij Dumpstorehengelo.nl.

  • Blazoenen en schietschijven
  • Handbogen, kruisbogen en schietkruisbogen
  • Uiteraard bijpassende pijlen
  • Pezen, nokken en punten
  • Verenplakkers, quivers en pijlenkokers

Deze webshop is op het gebied van boogschieten één van de bekendste in deze regio en levert goed advies. Mocht je iets willen weten bel of mail gerust.
De webshop

Wanneer je voor 50 euro of meer besteed in de webshop dan worden er geen verzendkosten in rekening gebracht. Dumpstore zorgt voor een veilige en snelle levering. Je kunt je spullen eventueel zelf gratis ophalen in Hengelo. Ben je niet tevreden dan heb je 14 dagen de tijd om het artikel terug te sturen of te brengen en krijg je je geld terug.

Boogschieten gaat al terug zo lang de mensheid bestaat en in staat is te jagen. De oude Grieken, Romeinen, en Chinezen hadden boogschutters al in hun legers en lang erna is boogschieten nog steeds zeer populair als sport.

Compoundbogen zijn bogen die gebruikt worden bij boogschieten en zijn een samenstelling van verschillende onderdelen. De boog heeft een centraal stuk dat gemaakt is van magnesium of aluminium, verder maakt de boog gebruik van verschillende katrollen en kabels om de latten (werparmen) te buigen. Aan het eind van de latten zitten katrollen waardoor de pijl 1,5 tot 2 keer sneller word afgeschoten dan een pijl van een recurveboog of longbow. De kracht achter de latten varieert van 15 tot 80 pond. Ook zijn de latten van een compoundboog vele malen stijver waardoor de energie van de boog beter gebruikt kan worden.

Dumpstore Hengelo heeft een indrukwekkend arsenaal aan compoundbogen en die zijn allemaal te bestellen via www.dumpstorehengelo.nl. Of je nou een beginner of gevorderde boogschutter bent, er is keus voor iedereen bij Dumpstore Hengelo. Zo kan je als beginner beginnen bij een instapmodel en je opwerken naar het zwaardere werk. Ook zijn er veel verschillende accessoires verkrijgbaar voor compoundbogen zoals pijlen, pijlenkokers, vizieren en nog veel meer. Kijk voor meer informatie op www.dumpstorehengelo.nl.