De laatste jaren is het kruisboog schieten, ontzettend in populariteit gestegen. Het is ook eigenlijk een bezigheid, die iedereen kan bedrijven die boven de 18 jaar is. Mannen maar ook stoere vrouwen kunnen veel plezier beleven aan deze sport. Een uitdagende activiteit, welke spannende momenten kan opleveren.

Een kruisboog is een krachtig wapen. In het buitenland wordt tijdens de jacht nog gebruik gemaakt van de kruisboog. Er wordt dan gejaagd op everzwijnen en herten. In Nederland is dit bij wet verboden. Ook mag je pas met een kruisboog schieten wanneer je boven de 18 jaar bent. Op zoek naar een kruisboog met alle toebehoren? Kijk on-line op de website van dumpstorehengelo.nl en laat je inspireren door deze hoogwaardige kwaliteits wapens.
Tips

In Nederland is kruisboogschieten toegestaan in een besloten omgeving. Ook op je eigen terrein is het geoorloofd om met een boog te schieten. In bossen en openbare terreinen is het echter verboden. Ook in eigen tuin is het niet aan te raden gebruik te maken van dit krachtige wapen. Ga ook nooit zo maar op een doel schieten maar altijd op een speciaal voor deze sport ontwikkeld kruisboogdoel. Het schieten in verenigingsverband is gezellig en je kunt ontzettend veel leren van je mede boogschieters. Dumpstorehengelo.nl heeft alle informatie over het kruisboogschieten in verenigingsverband. Een aantal tips op een rijtje, om veilig gebruik te maken van de kruisboog;

  • Nóóit richten op mensen of dieren…dat is echt not-done
  • Altijd de loop op een veilige richting schieten
  • Zorg ervoor dat je handen en vingers nooit in aanraking komen met de strakgespannen pees
  • Alleen schieten in een omgeving die niet voor iedereen toegankelijk is
  • Ga je daadwerkelijk schieten? Plaats dan pas de pijl.

Welk kind heeft het nu niet gedaan, schieten met pijl en boog. Weer helemaal in opkomst en eigenlijk nooit helemaal weggeweest is het boogschieten als liefhebberij. Iedereen kan het, jong, oud, man, vrouw en zelfs voor kinderen o.l.v een volwassene is deze sport geschikt. Boogschieten houdt in dat er met een boog pijlen worden weggeschoten naar een bepaald doel. In sommige landen wordt nog daadwerkelihk gejaagd met pijl en boog. De Verenigde Staten is daar een voorbeeld van. Het boogschieten werd in de prehistorie al bedreven om dieren te doden. In het Europa van de Middeleeuwen werd de pijl en boog op het slagveld gebruikt.

De boogsport

Schieten met pijl en boog kan zowel binnen als buiten worden beoefend. Dumpstorehengelo.nl heeft een flink assortiment artikelen geschikt voor de boogsport. Een aantal artikelen die nodig zijn om een beetje professioneel deze sport te beoefenen vind je bij Dumpstorehengelo.nl.

  • Blazoenen en schietschijven
  • Handbogen, kruisbogen en schietkruisbogen
  • Uiteraard bijpassende pijlen
  • Pezen, nokken en punten
  • Verenplakkers, quivers en pijlenkokers

Deze webshop is op het gebied van boogschieten één van de bekendste in deze regio en levert goed advies. Mocht je iets willen weten bel of mail gerust.
De webshop

Wanneer je voor 50 euro of meer besteed in de webshop dan worden er geen verzendkosten in rekening gebracht. Dumpstore zorgt voor een veilige en snelle levering. Je kunt je spullen eventueel zelf gratis ophalen in Hengelo. Ben je niet tevreden dan heb je 14 dagen de tijd om het artikel terug te sturen of te brengen en krijg je je geld terug.

Boogschieten gaat al terug zo lang de mensheid bestaat en in staat is te jagen. De oude Grieken, Romeinen, en Chinezen hadden boogschutters al in hun legers en lang erna is boogschieten nog steeds zeer populair als sport.

Compoundbogen zijn bogen die gebruikt worden bij boogschieten en zijn een samenstelling van verschillende onderdelen. De boog heeft een centraal stuk dat gemaakt is van magnesium of aluminium, verder maakt de boog gebruik van verschillende katrollen en kabels om de latten (werparmen) te buigen. Aan het eind van de latten zitten katrollen waardoor de pijl 1,5 tot 2 keer sneller word afgeschoten dan een pijl van een recurveboog of longbow. De kracht achter de latten varieert van 15 tot 80 pond. Ook zijn de latten van een compoundboog vele malen stijver waardoor de energie van de boog beter gebruikt kan worden.

Dumpstore Hengelo heeft een indrukwekkend arsenaal aan compoundbogen en die zijn allemaal te bestellen via www.dumpstorehengelo.nl. Of je nou een beginner of gevorderde boogschutter bent, er is keus voor iedereen bij Dumpstore Hengelo. Zo kan je als beginner beginnen bij een instapmodel en je opwerken naar het zwaardere werk. Ook zijn er veel verschillende accessoires verkrijgbaar voor compoundbogen zoals pijlen, pijlenkokers, vizieren en nog veel meer. Kijk voor meer informatie op www.dumpstorehengelo.nl.