Kruisboog schieten met dé dumpstore

De laatste jaren is het kruisboog schieten, ontzettend in populariteit gestegen. Het is ook eigenlijk een bezigheid, die iedereen kan bedrijven die boven de 18 jaar is. Mannen maar ook stoere vrouwen kunnen veel plezier beleven aan deze sport. Een uitdagende activiteit, welke spannende momenten kan opleveren.

Een kruisboog is een krachtig wapen. In het buitenland wordt tijdens de jacht nog gebruik gemaakt van de kruisboog. Er wordt dan gejaagd op everzwijnen en herten. In Nederland is dit bij wet verboden. Ook mag je pas met een kruisboog schieten wanneer je boven de 18 jaar bent. Op zoek naar een kruisboog met alle toebehoren? Kijk on-line op de website van dumpstorehengelo.nl en laat je inspireren door deze hoogwaardige kwaliteits wapens.
Tips

In Nederland is kruisboogschieten toegestaan in een besloten omgeving. Ook op je eigen terrein is het geoorloofd om met een boog te schieten. In bossen en openbare terreinen is het echter verboden. Ook in eigen tuin is het niet aan te raden gebruik te maken van dit krachtige wapen. Ga ook nooit zo maar op een doel schieten maar altijd op een speciaal voor deze sport ontwikkeld kruisboogdoel. Het schieten in verenigingsverband is gezellig en je kunt ontzettend veel leren van je mede boogschieters. Dumpstorehengelo.nl heeft alle informatie over het kruisboogschieten in verenigingsverband. Een aantal tips op een rijtje, om veilig gebruik te maken van de kruisboog;

  • Nóóit richten op mensen of dieren…dat is echt not-done
  • Altijd de loop op een veilige richting schieten
  • Zorg ervoor dat je handen en vingers nooit in aanraking komen met de strakgespannen pees
  • Alleen schieten in een omgeving die niet voor iedereen toegankelijk is
  • Ga je daadwerkelijk schieten? Plaats dan pas de pijl.