De plunjezak
Een plunjezak behoort al lang tot de standaarduitrusting van een militair. Het is een bijzonder handige tas om kleding en andere materialen in te vervoeren. De plunjezak wordt ook wel aangeduid als een plunjebaal, als een plunjezak goed gevuld is kan hij eruit zien als een baal en hij werd ook doorgaans als kussen gebruikt in het leger. Aan de bovenkant van de tas zijn metalen ringen ingeslagen waardoor de tas makkelijk dichtgebonden kan worden en er zit een stevig handvat aangenaaid. Ook heeft de tas een schouderband waardoor hij comfortabel te dragen is.

De geschiedenis van de plunjezak gaat terug naar het tijdperk van het tsaristische Rusland en heeft dus een indrukwekkende geschiedenis achter de rug. Door de eenvoud en het gemak van de tas is dit ook niet vreemd.

Waar koop ik een plunjezak?
Een plunjezak kan gekocht worden in verschillende winkels zoals gespecialiseerde winkels voor jagen of vissen en uiteraard in een legerdump zoals dumstorehenghelo.nl. Een plunjezak is niet duur en zal hoogstwaarschijnlijk de rest van je leven meegaan. Een plunjezak is van bijzonder duurzaam materiaal gemaakt, namelijk katoen.

Er zijn verschillende modellen te koop, vaak zijn dit modellen uit verschillende landen. Elk leger hanteert weer zijn eigen uniform stijl met bijbehorende accessoires zoals de plunjezak, ook is dit van toepassing op de kleur. Vaak is dit een bruin/beige tint of een groene tint. Kijk op www.dumpstorehengelo.nl voor een leuk aanbod.