Boogschieten gaat al terug zo lang de mensheid bestaat en in staat is te jagen. De oude Grieken, Romeinen, en Chinezen hadden boogschutters al in hun legers en lang erna is boogschieten nog steeds zeer populair als sport.

Compoundbogen zijn bogen die gebruikt worden bij boogschieten en zijn een samenstelling van verschillende onderdelen. De boog heeft een centraal stuk dat gemaakt is van magnesium of aluminium, verder maakt de boog gebruik van verschillende katrollen en kabels om de latten (werparmen) te buigen. Aan het eind van de latten zitten katrollen waardoor de pijl 1,5 tot 2 keer sneller word afgeschoten dan een pijl van een recurveboog of longbow. De kracht achter de latten varieert van 15 tot 80 pond. Ook zijn de latten van een compoundboog vele malen stijver waardoor de energie van de boog beter gebruikt kan worden.

Dumpstore Hengelo heeft een indrukwekkend arsenaal aan compoundbogen en die zijn allemaal te bestellen via www.dumpstorehengelo.nl. Of je nou een beginner of gevorderde boogschutter bent, er is keus voor iedereen bij Dumpstore Hengelo. Zo kan je als beginner beginnen bij een instapmodel en je opwerken naar het zwaardere werk. Ook zijn er veel verschillende accessoires verkrijgbaar voor compoundbogen zoals pijlen, pijlenkokers, vizieren en nog veel meer. Kijk voor meer informatie op www.dumpstorehengelo.nl.